• slo
 • en

Predstavitev

Janez let je slovenska letalska šolska organizacija št. SI.ATO.015, ki šola pilote po mednarodnih evropskih standardih. Vsi naši šolski programi so potrjeni in nadzorovani s strani Javne agencije za civilno letalstvo Republike Slovenije. Licence, ki jih dobijo piloti po končanem šolanju pa so priznane iz strani vseh evropskih držav.

V naši šoli se šolajo piloti tako iz Slovenije kot tudi piloti iz različnih evropskih držav in celo Amerike. Letalska šola Janez let ima sedež v Ljubljani, kjer se odvija tudi velik del teoretičnega šolanja. Praktični del šolanja pa se izvaja iz najstarejšega aktivnega slovenskega letališča Divača, ki je iz Ljubljane oddaljeno le 40 minut vožnje z avtomobilom.

Za kvalitetno šolanje skrbijo naši inštruktorji z večletnimi izkušnjami, med katerimi so tudi piloti vojaških in potniških letal, ki se zavedajo pomena kvalitetnega letalskega šolanja. Našo floto sestavljajo dobro opremljena in redno vzdrževana letala, ki omogočajo kvalitetno in varno šolanje.

Poleg letalske šole nudimo tudi poslovne lete, ki se izvajajo na večjih in udobnih letalih Piper Seneca in Beechcraft King Air, panormaske lete po Sloveniji in tujini, ter taxi lete. 

O nas

Smo podjetje, ki se zaveda pomena časa, ki vam ga letalo prihrani. Ponujamo celovit sistem letalskih storitev od šolanja športnih in profesionalnih pilotov, izposoje letal, panoramskih letov in taksi letov. Vaše letalo lahko tudi shranimo in zanj poskrbimo.

 • 22. Avg. 2014

  Success Story:

  Nikolay Legomanov, 26 years, Sofia (Bulgaria), Commercial pilot flying for Aerial work company

  I heard about Janez let, from a colleague two years ago, when I was wondering where to continue my training after gaining th...  več
 • 11. Feb. 2014

  Success Story

  Dimitar Ivanov, 29 years, Skopje (Macedonia), First officer on A320 at Wizz Air

  In flight school Janez let I got knowledge and flying experience which have later helped me to got a job. All have been nice, kind and hosp...  več