• slo
  • en

Pogosta vprašanja

S kakšnim letalom bomo leteli?

Peljali se boste z letalom Cessna 172. Letalo je visokokrilno in ima velika okna, kar vam omogoča čudovit panoramski razgled. Za udobje pa poskrbijo usnjeni sedeži. Največje število potnikov je tri, največja skupna teža potnikov je 240 kg. Med letom vam bo pilot razložil kje letite in na kaj morate biti še posebaj pozorni.

Kako lahko rezerviram polet?

Rezervacija je obvezna. Polet lahko rezervirate preko e-maila janezlet@janez.si ali pa nas pokličete na telefonsko številko 041 262 726. Poskušali se vam bomo čimbolj prilagoditi. Letimo celo leto, tako poleti kot pozimi; le vreme mora biti primerno za letenje.

Kaj naredim, če imam rezerviran polet, vreme pa je slabo?

V primeru slabega vremena (nizka oblačnost, slaba vidljivost, megla, močan veter,...) vas pokličemo in let prestavimo. Če ste v dvomih tudi sami, nas lahko pokličete tudi vi.

Polet imam rezerviran ob 10.00. Kdaj moram biti na letališču?

Prosimo vas, da pridete na letališče 15 minut pred letom. Ko boste prispeli na letališče zavijte do hangarjev na vaši levi. Z avtom se lahko pripeljete do hangarja, kjer lahko parkirate.

Kako in kdaj lahko polet plačam?

Polet lahko plačate z gotovino na letališču pred izvedbo leta, lahko pa nakažete preko TRR.

Smo štiričlanska družina in bi želeli leteti skupaj. Ali lahko otrok sedi v naročju?

Ne. Vsak potnik mora imeti svoj sedež in mora biti pripet s svojim varnostnim pasom. Letalo Cessna 172 poleg pilota sprejme tri potnike. V tem primeru bi vam priporočali, da se skupaj peljete z večjim letalom, ki sprejme do pet potnikov ali pa vzamete dva leta z manjšim letalom.

Kako naj se oblečem?

Glede oblačil nimamo posebnih zahtev. Priporočamo oblačila v katerih se počutite udobno. Ne pozabite pa fotoaparata.

Ali je varnost zagotovljena?

Smo certificiran letalski prevoznik št. SLO 30/2014. Naši poklicni piloti so ustrezno usposobljeni in imajo vse potrebne licence za izvajanje letalskih operacij v naši organizaciji. Vsa naša letala so redno vzdrževana pri certificirani vzdrževalni organizaciji.

Letalski izleti

Letalski izlet je popoln način, da okusite svobodo letenja in uživate v zanimivostih pokrajin kamor vas letalo pripelje. Na voljo so izleti tako za tiste; ki si želijo adrenalinskega in aktivnega doživetja, za tiste, ki si želijo rekreacijskega oddiha in dobre hrane, kot tudi za tiste, ki si želijo spoznati zanimive kraje na drugačen način. 

Letalski izleti vam tako ponujajo, da s prijatelji in družino preživite čaroben dan poln novih dogodivščin, ali pa s sabo vzamete poslovne partnerje in sodelavce in si tako utrdite poslovne vezi.